Web Design Profesional – Optimizare – Grafica Web
contact(at)internetgraphics.ro

Tehnici pozitive de linking

linking

Exista mai multe moduri de a face linking, fiecare cu avantajele si dezavantajele lor. Randamentul linking-ului poate fi aflat si prin cateva date concrete: rezistenta in timp, corectitudinea si naturaletea tehnicilor folosite, raportul investitiei de bani si timp versus rezultate.

In plus, update-urile motoarelor de cautare se tot schimba si asta se vede la evaluarea linkingului. La o schimbare de algoritm, se poate intampla ca o tehnica eficienta pana azi sa decada complet. De aceea e necesar ca tehnica de linkbuilding utilizata sa fie diversificata si aplicata rezonabil.

Inscriere in directoare web

Reprezinta una dintre tehnicile de baza pentru crearea de link-uri. Desi un pic invechita, daca este realizata bine si respecta cerintele actuale de linking, poate aduce rezultate mici, dar vizibile.

Astfel, se va opta pentru directoarele de calitate, deoarece un numar mare de directoare nu va reprezenta un avantaj. Utilizarea descrierilor unice la inregistrarea in fiecare director precum si publicarea lor sunt mult mai importante.

Prezenta in directoare de firma si adrese locale

Acestea pot aduce informatii necesare despre utilizatori, dar constituie si un link in plus: Google Maps, liste cu firme specializate, diferite repertorii de nisa.

Parteneriatele comerciale

Parteneriatele comerciale implica analiza si selectarea amanuntita a site-urilor cu care dorim o asociere. Promovarea si link-urile reciproce aduc rezultate doar daca domeniile site-urilor asociate sunt legate intre ele.

Comunicate si articole de presa

Publicarea comunicatelor de presa in site-uri recunoscute pentru calitatea lor, cu politica de continut original si care permit introducerea de link-uri constituie un avantaj in linkbuilding. Articolele de presa sunt la fel de apreciate, pentru ca sunt recunoscute prin definitie ca fiind obiective si unice. De asemenea, trebuie tinut cont si de tipul platformei pe care se publica.

Comentarii pe forumuri si bloguri

Comentariile pe forumuri sau bloguri tin si de prezenta activa pe internet. De aceea este indicat sa postam comentarii doar daca avem ceva de spus pertinent, plasand informatii corecte.

Link Wheel

Aceasta tehnica implica crearea unor site-uri secundare, ce urmeaza sa fie promovate si vor ajuta la pozitionarea cat mai sus a site-ului principal. De altfel, pentru aceasta a fost creata intreaga strategie.

Un link wheel reprezinta un grup de 6 pana la 12 site-uri ce trimit link-uri catre website-ul ce dorim sa-l promovam (money site).

Aceasta strategie poate fi un avantaj pentru linkingul site-ului dumneavoastra, cu toate ca motoarele de cautare au evoluat si pot detecta usor orice tactica folosita.

2 Comments
  1. daca ai o penalizare google sau esti in sandbox cum poti remedia problema?

  2. Nu prea ai cum sa scapi usor. Trebuie sa iti executi pedeapsa alaturi de ceilalti webmasteri. In acest timp nu trebuie sa fii descurjat. Daca adaugi continut “ORIGINAL” si aduci backlinkuri de calitate pe site-uri, bloguri cu aceasi tema, ai toate sansele sa reduci acesta perioda.

Leave a Reply


+ 8 = 11