Web Design Profesional – Optimizare – Grafica Web
contact(at)internetgraphics.ro

Despre optimizare

Peste 80% din vizitatorii care ajung pe un site, ajung datorita motoarelor de cautare.

La ora actuala, motoarele de cautare au devenit o parte indispensabila pentru cei ce utilizeaza internetul. Motivele sunt evidente: motoarele de cautare (Yahoo, Google sau Bing) furnizeaza instantaneu rezultate ce corespund necesitatilor utilizatorului. Dar sa apari printre rezultatele motoarelor de cautare, implica mai mult decat atat. Asta deoarece putini utilizatori stiu exact ce cauta, si chiar mai putini dintre ei sunt dispusi sa ia la rand sutele de mii sau chiar milioanele de rezultate pe care un motor de cautare le returneaza. De aceea, cand se pune problema optimizarii unui site pentru motoarele de cautare, apeland la servicii seo trebuie luate in considerare doua aspecte:

  • un site trebuie sa apara in rezultatele motoarelor de cautare, in cautari cu termeni cat mai generali si mai competitivi;
  • un site trebuie sa apara in prima pagina a motoarelor de cautare;
Daca aceste doua conditii sunt indeplinite, este imposibil ca traficul catre site-ul respectiv sa nu creasca.

Termenul SEO este o prescurtare a notiunii de Search Engine Optimization, care tradus inseamna optimizare pentru motoarele de cautare. Acest proces de optimizare site / promovare web are scopul de a pozitiona un site pe prima pagina intre rezultatele pe care un motor de cautare le afiseaza – este vorba de cazul unei cautari in functie de anumiti termeni predefiniti sau cuvinte cheie.

Traficul unui site web este generat de motoare de cautare (aproximativ 80%), de directoare web sau de vizitatori care intra direct. Dintre motoarele de cautare cele mai folosite sunt Google (mai mult de 75% din trafic), Yahoo (aproximativ 25% din trafic), MSN (aproximativ 15% din trafic). De aceea este foarte important ca optimizarea sa se indrepte in special in optimizare pentru aceste motoare de cautare

Nici o companie ce se ocupa de optimizare web nu poate garanta pozitia nr. 1 in rezultatele de cautare – in schimb, ceea ce poate fi garantat este relevanta textului paginilor site-ului dumneavoastra pentru sectorul de piata la care se refera site-ul si pozitionarea de top in cazul cautarilor pentru cuvinte si fraze cheie stabilite de comun acord cu specialistii SEO.

“Un site fara SEO, nu e site”. Daca vreti ca site-ul dvs. sa fie vazut si de altii, in afara de prieteni si rude atunci trebuie neaparat sa fii sus pe motoarele de cautare.

Ce-i care promit locul intai pe google vor doar sa va ia banii, important pentru google este cum arata site-ul, informatia din site si cat de corect este creat, cu cat site-ul este corect construit cu un design ok si are informatii bogate pe el, google il ridica dar asta nu inseamna ca optimizarea este facuta, specialistii seo se ocupa de asta.

Pentru detalii despre servicile noastre de optimizare seo dati click aici: Optimizare SEO