Web Design Profesional – Optimizare – Grafica Web
contact(at)internetgraphics.ro

Optimizare pentru Google

optimizare pentru google
Cat e de utila prezenta pe prima pagina GOOGLE?
Internetul detine cea mai rapida crestere a canalelor de vanzari. Datorita optimizarilor site-urilor pentru motoarele de cautare si a campaniilor Google Adwords, industria de publicitate on-line din Australia a avut o crestere de 100%. La nivel european, publicitatea prin intermediul internetului a crescut in 2012 cu 50%.

Costuri metode obisnuite de publicitate versus promovarea pe net
In cazul promovarii online, preturile sunt cu cel putin 20% mai mici fata de metodele consacrate de publicitate, care vizeaza mass-media, publicitatea outdoor, etc., rezultatele fiind adesea peste asteptari. Promovarea prin intermediul internetului e de durata, cu efecte atata timp cat site-ul este vizibil pentru clienti.

Ce potential aduce Google pentru piata online autohtona?
Optimizarea unui site este un proces prin care se cauta realizarea unui trafic cat mai mare, obtinut pe baza redirectionarii de la motoarele de cautare. Conform unui site de trafic cunoscut in Romania, Google este cel mai folosit motor de cautare, fiind utilizat de peste 90% dintre posesorii de internet. In cadrul aceluiasi studiu, peste 50% din traficul de pe paginile romanesti e obtinut in urma redirectionarii data de un motor de cautare.

Traficul realizat prin listarea in Google
Asa-numita “listare organica” e obtinuta de link-urile afisate gratis de Google ca rezultat al unei cautari, imediat sub link-urile sponsorizate. Optimizarea prin listare organica reprezinta cea mai buna alegere, pentru un client care vrea sa fie gasit in prima pagina pe Google.
Fata de tehnicile de promovare platita, ea reprezinta o metoda de publicitate mult mai ieftina, continuand sa ofere rezultate chiar daca actiunile SEO s-au terminat. Studiile printre utilizatorii de internet ce efectueaza cautari apeland la Google arata ca peste 80% dintre acestia ar accesa mai degraba un link ‘natural’ decat unul sponsorizat.

De ce este importanta amplasarea in prima pagina pe Google?
Daca site-ul nu se regaseste pe prima pagina a motorului Google sau nu e indexat corect, posibilitatea ca site-ul sa preia vizitatori redirectionati de acesta este aproape nula. Fara o indexare corecta in Google, site-ul nu-si poate realiza scopul din punct de vedere al unui standard inalt de imagine, oferit prin pozitionarea in top 10.

Majoritatea celor ce fac o cautare prin Google acceseaza adesea link-urile listate pe prima pagina din Google. Cu cat pagina listata se afla mai sus in cautare, cu atat creste numarul de vizitarori.

Ce se poate intampla daca site-ul nu e optimizat pentru Google?
Motoarele de cautare folosesc algoritmi specifici pentru a cauta printre cele peste 25 miliarde de site-uri existente, utilizand anumite reguli matematice. Cand a gasit rezultatele cautarii, pentru fiecare rezultat in parte se calculeaza un procent in functie de importanta site-ului pentru ‘cheile’ de cautare. Rezultatele sunt afisate apoi descrescator, in ordinea punctajelor obtinute.
Optimizarea unui site este de fapt o incercare de a ajunge cat mai sus in cautarile Google, prin utilizarea unor “cuvinte-cheie” potrivite cu continutul site-ului.

In cadrul motoarelor de cautare, pentru o pozitionare cat mai inalta, site-ul trebuie sa respecte anumite criterii de optimizare, pentru a realiza punctaje cat mai mari date de algoritmii de cautare. Un site optimizat incorect nu va realiza o pozitionare cat mai buna in Google.
Asadar, fara o investitie intr-un proiect de optimizare, nu pot fi sanse reale de a obtine o pozitie de top in Google, scazand potentialul site-ului fata de concurenta.

Garantarea pozitiei in Google
Optimizarea SEO creeaza o pozitionare cat mai inalta a site-ului, prin “cuvinte-cheie” adaptate continutului din site, obtinand o crestere a numarului de vizitatori si potentiali clienti. Trebuie stiut faptul ca nimeni nu poate garanta nr. 1 in lista Google, deoarece toti clientii doresc acest lucru si sunt depuse eforturi pentru realizarea lui. Astfel, sunt prevazute si fluctuatiile de indexare in paralel cu vizibilitatea “cuvintelor-cheie” , oferita de calitatea serviciilor SEO.

Vali GreceanuSpecialist SEO

7 Comments
 1. Lucrez cu Internet Graphics pe SEO si mi-a ridicat site-ul exact unde-l vroiam, adica pe locul 1.
  Nu stiu daca a fost coincidenta sau chiar rezultatul unei munci eficiente insa am obtinut ceea ce doream.

  Pretul poate conta, insa, de regula, tot ceea ce este de CALITATE, COSTA.
  Poate ca gaseam mai ieftin dar repet, conteaza ce anume doresti la final.

 2. Unde pot afla mai multe despre Internet Graphics?

 3. ce doriti sa stiti mai exact?

 4. In cat timp pot vedea rezultatele?

 5. sa vedeti rezultatele la ce?

  p.s. va rog trimite-ti un mail cu tot ce va intereseaza, acesta nu este un chat, si nici macar nu puneti niste intrebari concrete sa avem ca va raspunde.

 6. Am un site (cu forum si pagina de fb). Mentionez ca sunt la inceput cu el. Ma intereseaza 2 aspecte: cum imi atrag vizitatori (adica vreau sa ii cresc vizibilitatea,atat lui, a site-ului cat si a paginii de fb) si 2. vreau sa-mi apara cat mai sus la cautare in google. Ce costuri implica? (estimativ)

 7. Depinde in ce domeniu, site-ul trebuie verificat / analizat din punct de vedere seo, dupa ce verificam concurentii dvs. va putem spune ce costuri implica.
  Va rugam sa ne scrieti pe e-mail sau pe pagina de contact toate detalile: adresa web a site-ului si cuvintele cheie dorite pentru optimizare (ex: optimizare site, web design, grafica web).

Leave a Reply


8 + = 9