Web Design Profesional – Optimizare – Grafica Web
contact(at)internetgraphics.ro

Ochelari Virtuali Google

Cu ceva timp in urma Google a dezvaluit niste informatii despre proiectul secret numit „Project Glass”. Misiunea cercetatorilor din laboratorul secret Google a fost sa realizeze ochelarii care ne pot ajuta sa vedem totul ca prin niste computere portabile, nu ochelari obisnuiti. Clipul video lansat pe youtube de google ne arata imagini in exclusivitate cum se va vedea lumea prin ochelarii Google.

Acum ceva timp Google anunta crearea unor ochelari deosebiti. Astazi, prezentarea unui clip video si fotografii are ca scop feedback-ul celor amatori. Momentan lansarea acestui produs futurist nu a fost anuntat.
Ochelarii pot fi controlati prin miscari ale capului, prin voce sau de directia in care priveste cel ce ii foloseste, utilizandu-se sistemul de operare Android.
Daca ati invidiat vreodata realitatea vizionara augmentata din Misiune Imposibila sau Terminator inseamna ca ceea ce va trebuie sunt acesti ochelari. Imaginati-va doar cum ar fi sa gasiti informatiile necesare privind pe cei din jurul vostru si nu apeland la un dispozitiv.

Asta e viziunea Google despre realitatea augmentata, care ar putea functiona de acum incolo in cativa ani. Ochelarii acestia arata clasic insa au un mini-ecran in dreptul ochiului. Atunci cand sunt folositi prima oara ofera informatii numeroase purtatorului, de la locatia actuala, stiri despre vreme,pana la detalii legate de programarile si intalnirile purtatorului. Este inclus si serviciul Google Map, astfel ca utilizatorul acestor ochelari inovatori afla prin niste sageti ruta cea mai scurta pentru a ajunge la destinatie.

Deasemeni, purtatorul poate afla toate informatile utile in momentul in care priveste spre un obiectiv anume, datorita conexiunii permanenta la internet. De exemplu, atunci cand priveste spre o carte, va putea afla informatii in detaliu despre aceasta, de la un rezumat scurt pana la pret si locurile in care poate fi achizitionata. Daca este interzis accesul la metrou, utilizatorul va sti doar dintr-o privire cauza, indicandu-i-se si o alternativa la destinatia sa. Printr-un sistem de alerta ii va fi anuntat orice eveniment sau intalnire, purtatorul avand posibilitatea de a obtine detalii despre locul intalnirii. Astfel, in caz de intarziere poate afla timpul ramas pana la momentul vederii.

In laboratorul secret al lui Google aflat in Mountain View, California ,de ani de zile se deruleaza proiecte despre care putini stiu. Este vorba despre lifturi spatiale si roboti, insa titanul internetului mentine secretul referitor la proiectele si cercetarile sale. Este pentru prima data cand Google deconspira date despre planurile sale inca nefinalizate.
Totusi aceasta tehnologie mai are nevoie de imbunatatiri, inainte ca acesti ochelari sa fie prezentati publicului.

Leave a Reply


1 + 1 =