Web Design Profesional – Optimizare – Grafica Web
contact(at)internetgraphics.ro

Despre optimizare

Despre optimizarea Google (SEO, Optimizare Site, Optimizare Website)


Denumirile mentionate mai sus, sunt practic acelasi lucru: optimizarea unui sit pentru a fi gasit in motoarele de cautare, pentru anumite criterii stabilite. Cei care nu stiu ce inseamna SEO, SEO inseamna Search Engine Optimization, tradus in limba romana: optimizare pentru motoarele de cautare (ex: Google, Yahoo, Bing, etc). Termenul de SEO il veti mai intalni pe site-ul nostru sau pe alte site-uri de profil din romania sau strainatate.

Discutam despre optimizarea google in special, pentru ca are o mare cota de piata, de acolo venind cele mai dese cautari. Desigur trebuiesc mentionate si Yahoo sau Bing, insa Google ramane tot cel mai accesat motor de cautare, cu o mare eficienta din punctul de vedere al rezultatelor realizate.

Ce implica optimizarea unui site in motorul de cautare Google?

Procesul de optimizare intern a site-ului

Optimizarea site-ului pentru un motor de cautare, in special Google, necesita adaptarea continutului acestuia cat si a modului in care sunt denumite titlurile paginilor, fisierelor, etc. pentru ca site-ul sa fie cat mai accesibil pentru motorul de cautare.
Aici intervenim noi, cosmetizandu-l tehnic, pentru a face site-ul cat mai atractiv pentru Google. Nu promitem ca asezam site-ul pe primele locuri, influenta noastra fiind partiala, dar depunem toate eforturile pentru ca clientii sa-si gaseasca cel putin un cuvant- cheie pe prima pagina din Google. Pentru a verifica spusele noastre, ne puteti accesa portofoliul.

Construirea de linkuri (legaturi)

Dupa optimizarea initiala a site-ului urmeaza construirea de link-uri externe, adica obtinem link-uri de pe alte site-uri catre site-ul in lucru, in functie de anumite criterii. Aceste link-uri se creeaza relativ lent, pe durata lunga, constructia de link-uri din scurt fiind penalizate de catre Google.
Beneficiile optimizarii google sunt deosebite: trafic gratuit, cu rezultate bune si de lunga durata. Mai concret este cel mai eficace trafic pentru ca raspunde unei cautari, diferita de alte genuri de trafic unde vizitatorii cauta doar informatii, nedorind sa gaseasca sau sa cumpere ceva anume.
Efectele unei optimizari de web site nu sunt prompte, daca ati facut un contract de optimizare cu o firma SEO nu inseamna ca rezultatele apar a doua zi. Optimizarea pentru Google este un proces de durata, noi propunem un contract de cel putin 6 luni. Practic, cea ce dureaza este constructia link-urilor si obtinerea rezultatelor dorite, nu optimizarea propriu zisa, ea realizandu-se in functie de gradul de optimizare actual, de dimensiunea site-ului.

Se stie ca clientii au asteptari uriase. In primul rand vor ca site-ul lor sa fie gasit pentru toate criteriile, ceea ce nu este posibil. Astfel, trebuie fixat un set de cuvinte cheie pentru ca site-ul lor sa fie gasit in cautari. De aceea, pe langa faptul ca este putin probabil sa apareti la cautari pentru orice cautare din domeniul de activitate ales de dvs. mai exista si cautari in zadar, sa zicem, si anume:

1. Pot exista cuvinte care sa nu creeze cautari pentru ca nu veti obtine vizite pentru aceste cuvinte. Din cauza ca nimeni nu le cauta, optimizarea pentru ele se va face lent.

2. Pot exista anumite cuvinte care, desi cautate, sa nu creeze conversii si vizualizari pe site-ul dvs. acesti vizitatori neajungand clientii dvs. din cauza ca nu gasesc ceea ce doresc pe site.

1 Comment
  1. Sunt foarte multumit de optimizarea facuta pentru site-ul meu, recomand 100%, sunt profesionisti!

Leave a Reply


+ 7 = 13