Web Design Profesional – Optimizare – Grafica Web
contact(at)internetgraphics.ro

Branding: Comunicarea online

Chiar trebuie sa apari pe internet?

Sigur! E chiar necesar! Argumentul care te poate hotari este simplu: In urmatorii 5-6 ani cine nu va avea pe internet o prezenta online bine realizata va inceta usor, usor sa mai existe acolo unde conteaza intr-un business, adica in mintea partenerilor de afaceri, potentialilor clienti sau angajatori.

O simpla privire catre originile comunicatiilor ne arata ca, daca radioului si TV i-au trebuit 38 respectiv 13 ani sa acumuleze peste 50.000.000 de utilizatori, internetul nu a avut nevoie decat de 4 ani.
Asadar comunicarea online a cunoscut cea mai rapida raspandire din istoria moderna, mai mult si mai repede decat oricare mediu de pana acum. In tara noastra, internetul este utilizat de catre 8.000.000 de oameni, adica o treime de romani se bucura de benificile lui.
Ce reprezinta pentru tine acest lucru? Ca daca nu comunici online ce faci si cine esti, irosesti automat 8.000.000 de clienti.

Ok! M-am lamurit! Cum pot incepe?

Cumpara un domeniu

Achizitioneaza un domeniu fie .ro, .com sau .net.
Daca iti desfasori activitatea in Romania, iar publicul tinta este roman, atunci .ro.
Daca tinzi spre o piata mai larga si doresti sa fi cunoscut de oameni din lumea intreaga, atunci cumpara .com, .eu sau .net.

Un sfat este ca titlul domeniului ales sa fie “www.numeprenume.ro”, deoarece oamenii cu care vei intra in contact vor fi tentati sa te caute pe motoarele de cautare dupa nume si prenume.
Astfel vei avea asigurarea de a fi primul rezultat pe care publicul tinta il va gasi.

Incepe un blog bazat pe domeniul tau de interes

Primul pas dupa cumpararea unui domeniu este instalarea pe el a unui blog.

(creare blog, creare site sau magazin online)
Atractia blogurilor consta in faptul ca sunt usoare, relativ simple, nu necesita decat putine cunostinte tehnice, dar deservesc o arie larga de functii sau nevoi.
Imediat ce partea tehnica este asigurata poti introduce continut (text sau multimedia). Poti scrie despre domeniul tau de expertiza, despre proiectele la care lucrezi, despre pasiunile tale sau cauzele pe care le sprijini.

Creaza-ti conturi pe retelele de socializare cunoscute

Retelele de socializare sunt canale de comunicare foarte apreciate in zilele noastre. In tara noastra sunt peste 4 milioane de utilizatori Facebook. Adica jumatate din utilizatorii romani de internet detin cont pe Facebook.
Un simplu cont de Facebook iti asigura o dubla sansa in ajungerea la publicul tinta, sa-i permiti sa te cunoasca si sa lucreze cu tine. Cu un cont pe Twiter, LinkedIn sau Google+, sansele sunt de trei ori mai mari.
Chiar daca ai un cont pe retelele sociale importante pentru publicul tau tinta sau domeniul tau de activitate, conturile pe facebook, twiter, linkedIn sau google+ nu trebuie sa lipseasca, ele creand o legatura stransa intre tine si eventualii clienti, angajatori sau parteneri de afaceri.

In aceasta prima parte v-am prezentat importanta unei prezente online, punctand rapid primii pasi spre realizarea ei.

Pentru Branding si Mentenanta online vedeti serviciile Internet Graphics

Leave a Reply


7 + = 14